Harsen

 

Harsen is het verwijderen van haren via een warme was methode en het is een snelle effectieve manier van ontharen. De was wordt op het te behandelen gebied aangebracht en door middel van het aanbrengen van strips, kunnen de haren verwijderd worden. Dat niet alle haren in een keer weg zijn, ligt aan het feit dat haren verschillende groeifases kennen. Daarom is het raadzaam in het begin wat eerder terug te komen, om net die haren weer mee te kunnen pakken die we de vorige keer nog niet hadden.

Hygiëne tijdens het harsen. Ook hier staat hygiëne voorop. Ik begin met het desinfecteren van de huid en daarna wordt er bij deze methode een laagje warme was op de te behandelen plek aangebracht door middel van een roller. Vervolgens wordt dit dan in één ruk tegen de haargroeirichting in weggetrokken. De haren die in de was zijn blijven plakken worden met wortel en al meegenomen. De haren blijven gemiddeld 4 weken of langer weg.

Clean & Easy. Ik gebruik de Spa waxing methode van Clean & Easy, die verschillende soorten hars kent, voor verschillende huidtypen. Na het harsen wordt met een speciale Postepil-oil de harsresten verwijderd. Daarna kunt u kiezen uit een verkoelende Aloë Vera gel of een Moisturing Cream die lekker ingewreven wordt. Bij regelmatig behandelen zullen de haren minder snel terugkomen en steeds zwakker worden, het is na verloop van tijd alleen nog maar donshaar.